Buka ménu utama

Volkschool atawa sakola désa, disebut ogé Sakola Rakyat mimiti diadegkeung taun 1907 M, disadiakeun pikeun rahayat biasa nu cicing di lembur.[1] Pelajaranana maca, nulis, jeung ngitung.[1] Di Jawa Barat ayana di Kota Bandung, Cirebon, jeung Ciamis.[1] Di Batavia diadegkeun taun 1921 M.[1]

  1. Vervolgschool, ieu sakola téh diadegkeun taun 1914 M, terusan tina sakola rakyat, lila diajarna tilu taun.[1]
  2. Schakelschool, ieu sakola mimiti diadegkeun di Bandung taun 1921 M, ari di Jakarta mah taun 1924 M. Murid Volkschool anu pinunjul bisa neruskeun ka vervolgschool atawa ka schakelschool.[1]

RujukanÉdit

  1. a b c d e f Ruhaliah (2010). Sajarah Sunda. Bandung: CV. Wahana Karya Grafika. p. 126.