Buka ménu utama


Éléktrodinamika nyaéta élmu anu ngulik listrik anu dinamis atawa anu usik. Kuat arus dina listrik dinamis diukur ku muatan listrik dibagai waktu. Hijian muatan listrik nyaéta coulumb sedengkeun hijian waktu nyaéta detik. Kuat arus dina rangkéan nu nyabang sarua jeung kuat arus anu asup ogé kuat arus anu kaluar. Sedengkeun dina rangkéan sérial, kuat arus tetep sarua di satiap tungtung-tungtung résistor. Sabalikna teganganana béda dina tiap résistor. Dina rangkéan sérial, tegangan pohara gumantung kana résistansi, tapi dina rangkéan nyabang, tegangan henteu mangaruhan résistansi. Kabéh fénoména éta geus disingkabkeun ku hukum kirchoff anu unina: "jumlah kuat arus listrik anu asup sarua jeung jumlah kuat arus listrik anu kaluar". Dumasar kana hukum ohm, bisa dicindekkeun yén cara ngukur tegangan listrik nyaéta kuat arus × résistansi. Résistansi boga ajén nu sarua alatan tegangan sabanding jeung kuat arus. Tegangan mibanda hijian volt(V) sarta kuat arus boga hijia ampere (A) sedengkeun résistansi boga hijian ohm.


Nulis.jpg