Buka ménu utama

Adab nyaéta norma atawa aturan ngeunaan sopan santun anu didasarkeun kana aturan agama, utamana Agama Islam. Norma ngeunaan adab ieu digunakeun dina paya kumbuh kahirupan antara manusa jeung manusia, tatangga jeung tatanga, ogé kaum jeung kaum. Sebutan Jalma mibanda adab saényana ngandung harti yén jalma éta nyahoeun aturan ngeunaan adab atawa sopan santun anu ditentukeun di Agama Islam. Tapi, dina prak-prakana mah, kecap mibanda adab jeung teu mibanda adab dikaitkeun tina segi kasopanan ku cara umum jeung teu husus digabungkeun dina Agama Islam.

ReferensiÉdit

Referensi 1. ^ a b c d Ensiklopedi Nasional Indonésia. 2004. Bekasi: Delta Pamungkas. ISBN 979-9327-00-8. Hal.63.