Buka ménu utama

Agus Suriamihardja. nyaéta Dosen jeung pangarang babar Di Cirebon (12 Des 1942,24 Jul 1998) Tikawit anjeuna mahasiswa loba nulis ngenaan sajak jeung Guguritan ku jenengan Agus Sur. Kawitna ditulis dina s.k SIPATAHOENAN (1960), tuluy majalah-majalah WARGA,LANGEN SARI,SARI,MANGLE,HANJUANG sareng nusejena, sapalih tulisana dijadikeun sindiran ku Mang Koko diantawisna nu kantos kasohor nyaéta "Purnama" sinareung "balebat". Saparantosna SGA anjeuna digawe di Padi Sentra taun (1961-1963) salajengna neraskeun ka IKIP Bandung jurusan bahasa sareng sastra Sunda dugika rengse. Anjeuna kantos janteun redaktur majalah Sari. Sareng miluan sababaraha seminar jeung penelitian ngenaan bahasa jeung sastra.[1]

RujukanÉdit


  1. Rosidi, Ajip, 1938-; Pustaka Jaya (Firm) (2000). Ensiklopedi Sunda : alam, manusia, dan budaya, termasuk budaya Cirebon dan Betawi (Cet. 1 ed.). [Jakarta]: Pustaka Jaya. ISBN 9794192597. OCLC 45463431.