Buka ménu utama

Akonkagua mangrupa salah sahiji gunung nu aya di Argéntina perenahna di Provinsi Mendoza, deukeut tapel wates Chili. Ieu gunung jangkungna 6.962 m sarta mangrupa gunung panggedéna di buana Amérika. Jalma nu munggaran naék ka ieu gunung nyaéta Matthias Zurbriggen taun 1897.