Gunung (ogé katelah Gunong) nyaéta Melayu sarta Indonesia Kecap keur gunung — hal anu rutin dipaké di gunung (sakumaha Gunung Berapi). [1] Gunung ogé nunjul ka hiji daérah nu kaayaan jangkung keluhur ilaharna mibanda leuwih ti 1.500 mdpl.[2]

Ngaran na gunung sakuliah Asia Tenggara . 

Pagunungan ngagunakeun émbohan Gunung / GunongÉdit

Nuturkeun anu pagunungan anu sacara resmi nganggo émbohan Gunung atanapi Gunong.   [ <span title="This claim needs references to reliable sources. (August 2013)">Rujukan?</span> ]Malaysia

  • Gunung Angsi [3]
  • Gunung Batu Brinchang
  • Gunung Banang [4]
  • Gunung Belumut
  • Gunung Benarat
  • Gunung Jerai
  • Gunung Kinabalu
  • Gunung Korbu
  • Gunung Lambak
  • Gunung Ledang
  • Gunung Ma'okil
  • Gunung Mulu
  • Gunung Murud
  • Gunung Nuang
  • Gunong Pueh
  • Gunung Pulai
  • Gunung Santubong
  • Gunung Tahan
  • Gunung Trus Madi

Indonesia

rujukanÉdit

  1. Gunung berapi
  2. Pena Cendikia, Tim (2013). Wabana Ips Iluma Pengetahuan Sosial. Jakarta: Yudhistira Ghalia Indonesia. p. 9. ISBN 9789797467111. Diakses tanggal (disungsi – 21 Mei 2020). 
  3. Malaysia - Bogor - Brunei

    </br> Ku Karl-Heinz Reger, Nelles Verlag Staf
  4. (ms) Puteri Gunung Banang tarik pelayar singgah Batu Pahat