Akulturasi nyaéta hiji prosés nu aya patalina jeung masarakat nu mucunghul lamun hiji bubuhan manusa nu mibanda kabudayaan tinangtu disanghareupkeun kana unsur tina kabudayaan séjén.[1] Kabudayaan séjén éta laun-laun bakal ditarima jeung diolah kana jeroeun kabudayaanana sorangan kalayan henteu nyababkeun leungitna unsur kabudayaan bubuhan éta sorangan.[1] Conto akulturasi: budaya rap ti nagara deungeun dihijikeun jeung basa Jawa, mucunghul rap maké basa Jawa. Ieu kajadian dina acara Simfoni Semesta Raya.[1]

Opat bentuk akulturasi anu penting: 1- Segregasi, 2- Integrasi, 3- Assimilation, 4- Marginalization


Dicutat tinaÉdit

 
  1. a b c Maryati, Kun (2007). SOSIOLOGI : - Jilid 2. Jakarta: Esis. p. 164. ISBN 9789797345280. Diakses tanggal (disungsi – 12 Jan 2021).