Al Muqtadir (الْمُقْتَدِرُ) nyaéta miboga harti nu maha kaᴡasa. Al-Muqtadir dina asmaul husna aya diurutan ka 70 ti 99 asmaul husna.[1]

MaknaÉdit

Al Muqtadir téh ᴡangun séjén tina Al Qadir. yén kakuasaan Alloh téh salaᴡasna bakal kekal jeung moal aya tungtungna. Kaᴡasa di dieu ma’nana nyaéta Alloh téh bisa nungkulkeun kabéh makhluk, sabab sakabéh dunya jeung pangeusina téh meunang ciciptaan manten-Na. Allah maha kuasa, kuasa ku sagala panciptaan di dunya.[1]

DalilÉdit

Dalil nu ngajelaskeun tentang Al-Muqtadir aya dina QS:Az-Zumar ayat 68

وَنُفِخَ فِى ٱلصُّورِ فَصَعِقَ مَن فِى ٱلسَّمَٰوَٰتِ وَمَن فِى ٱلْأَرْضِ إِلَّا مَن شَآءَ ٱللَّهُ ۖ ثُمَّ نُفِخَ فِيهِ أُخْرَىٰ فَإِذَا هُمْ قِيَامٌ يَنظُرُونَ

Na gusti nu geus ditiup, teras maot saha di langit katut di bumi iwal saha nu Allah takdirkeun. Mangka ieu ditiup sakali deui lajeng dumadakan maranéhanana nangtung ngantosan (unggal kaputusan masing-masing).[1][2]

RujukanÉdit


  1. a b c Azzaino, Zuardin (1988). Allah Dalam Seri Axiomatika Ilmiah Ilahiah Asmaul husna. Pustaka Al-Hidayah. 
  2. "QS Az-Zumar Ayat 68". Khalifah Center. Diakses tanggal 9 Februari 2019.