Buka ménu utama

Alfred Russel Wallace dipikawanoh salaku naturalis, penjelajah, géografer, anthropologist tur ahli biologis ti Britania Raya . Anjeunna dipikawanoh pikeun pamahaman téori évolusi ngaliwatan seléksi alam; makalahna dina éta subyek diterbitkeun babarengan jeung sababaraha tulisan Charles Darwin dina taun 1858 .[1] Ieu hal ngadorong Darwin sangkan nyebarkeun gagasananana sorangan dina buku The Origin of Species . Wallace loba ngalakukeun panalungtikan lapangan, ti mimiti di Walungan Amazon jeung tuluy di Kapuloan Malayu Nusantara ( Nusantara ), di mana manéhna nyieun tetengger sebaran fauna nu kiwari katelah Jalur Wallace . Garisna ngabagi kapuloan Indonesia jadi dua bagian nu béda: kulon nu lolobana sato pituin Asia, sarta bagian wétan nu satona ngagambarkeun Australasia .

RujukanÉdit

  1. (Basa Inggris) Wallace, Alfred. "On the Tendency of Varieties to Depart Indefinitely From the Original Type". The Alfred Russel Wallace Page hosted by Western Kentucky University. Diarsipkan dari versi asli tanggal 29 April 2007. Diakses tanggal 22 April 2007.