Amasia (superbuana)

Superbuana anu diprediksi ngabentuk 50 juta dugi ka 200 juta taun ka hareup
(dialihkeun ti Amasia (buana))

Amasia mangrupikeun superbuana hareup anu tiasa dibentuk ku campuran Asia sareng Amérika Kalér. Ieu ahirna bakal katandangan Australia, teras sésa buana. Béda utama antara Amasia sareng Novopangéa nyaéta Antartika tetep dina Kutub Kidul, sareng Amérika Kidul muter ampir 90°, nyandak tempat Antartika di Novopangéa.

Studi February 2012 ngaramalkeun Amasia bakal ngabentuk di Kutub Kalér, dina sakitar 50 juta dugi ka 200 juta taun. Jangkung waktosna sabab teu kaduga ngeunaan laju dimana buana pindah. Dianda dianggap ngabentuk di belahan kalér. Sabab hiji pola muncul anu nunjukkeun yén superbuana ngabentuk kira-kira 90° jauh tina superbuana saméméhna. Maka, asumsi yén Amasia ngabentuk 90° jauh ti Pangéa, éta kedah tungtungna di sakuriling Kutub Kalér, dipuserkeun di Lemah hejo. Amasia mangrupikeun salah sahiji superbuana hareup sareng Pangéa Ultima.[1]

RéferénsiÉdit

  1. "Amasia". Speculative Evolution Wiki. Diakses tanggal 2019-11-24.