Antartika Argéntina

Antartika Argéntina (basa Spanyol: Antártida Argentina) nyaéta hiji bagian di Antartika nu diklaim ku Argéntina salaku bagian ti wewengkon nasionalna. Wewengkon Antartika Argéntina ngawengku Samenanjung Antartika jeung hiji bagian sagitilu nepi ka Kutub Kidul. Wewengkon ieu diwatesan ku 25° jeung 74° imbit kulon, sareng 60° lintang kidul.[1] Administratifna, Antartika Argéntina mangrupa hiji departemén ti propinsi Tierra del Fuego, Antartika, jeung Kapuloan Atlantik Kidul. Otoritas propinsi kadudukanna aya di Ushuaia. Gubernur sacara taunan nunjuk délégasina pikeun région Antartika.

Antartika Argéntina

Antártida Argentina
Peta Antartika Argéntina saprak 1950, basis Orcadas nyaéta ti 1904.
Peta Antartika Argéntina saprak 1950, basis Orcadas nyaéta ti 1904.
Bandéra Antartika Argéntina
Bandéra
Lambang Antartika Argéntina
Lambang
Lokasina di Antartika
Lokasina di Antartika
NagaraArgéntina
PropinsiPropinsi Tierra del Fuego
Diadegkeun kuJosé María Sobral
Lega
 • Total965,597 km2 (372,819 sq mi)
Pangeusi
 • Total300
 • Kapadetan0.00.031/km2 (0.00.080/sq mi)

Tingali ogéÉdit

RujukanÉdit

  1. Beck, Peter J. (1986). The international politics of Antarctica. Routledge. p. 119. ISBN 0709932391. 

BibliograpiÉdit

  • Menutti, Adela; Menutti, María (1980). Geografía Argentina y Universal (dalam Spanish). Buenos Aires: Edil. 

Tumbu kaluarÉdit

Wikimedia Commons mibanda média séjénna ngeunaan

Koordinat: 75°00′S 49°30′W / 75.000°S 49.500°W / -75.000; -49.500

Citakan:Territorial disputes involving Argentina Citakan:Antarctica navbox