Buka ménu utama

Areng nyaéta résidu hideung nu eusina karbon teu murni nu dihasilkeun ku jalan ngaleungitkeun cai jeung komponén volatil tina sato atawa tutuwuhan, utamana ku jalan manaskeun kai bari dikekeb (tanpa oksigén, sabab lamun loba oksigén mah bahanna bakal kaduruk nepi ka jadi lebu). Areng gula, tulang (nu loba ngandung kalsium fosfat), jeung nu séjénna ogé bisa dijieun ku cara nu sarua.

ProduksiÉdit

 
Kai beunang meulahan pikeun bahan baku areng saméméh ditutup ku taneuh, nu lajeng diduruk sabudeureunana (kira taun 1890).

Areng kai téh geus dijieun ku manusa ti jaman baheula, nu sacara umum mah ku cara nungkup kai anu beunang meulahan ku taneuh liat baseuh. Lajeng, sabudeureun éta gundukan téh diduruk, sahingga ngahasilkeun kira 60% (v/v) atawa 25% (w/w) areng.

Baca ogéÉdit

Sumber rujukan jeung tumbu kaluarÉdit