Lebu tina durukan kai

Lebu nyaéta sésa tina hiji bahan anu béak kabeuleum.[1] Dina kimia analitik, lebu téh hiji wujud nu lain gas ogé lain cai nu dihasilkeun tina durukan anu sampurna.[1]

KagunaanÉdit

Rupa-rupa mangpaat nubisa dipaké tina lebu, Saméméh sabun paragi ngumbah wadah loba dijual, masarakat geus ilahar meuli lebu katukang lebu nu ngahaja ngajual nguriling ka unggal lembur.[2][3]

  • Dimangpaatkeun pikeun ngumbah wadah, utamana wadah nudijieun tina taneuh, wadah urut minyak atawa ngandung minyak sok dicampur jeung sabun saeutik sangkan wadah beresih tur seuset.[2][3]
  • Lebu ogé dimangpaatkeun pikeun meresihan taihiang dina beusi atawa wadah logam séjén, ku jalan digosokeun maké lawon elap kana palebah nu tihiangan.[4]
  • Lebu dimangpaatkeun pikeun bahan meuyeum endog asin, dijieun adonan tina lebu dicampur jeung uyah jeung bubuk bata beureum nu ditaplokeun kana endog.[5] Jeung réa-réa deui mangpaat tina lebu.[5]
 
Lebu tina suluh nu dibeuleum

Dicutat tinaÉdit

  1. a b "the definition of ash". www.dictionary.com. Diakses tanggal 2018-06-18. 
  2. a b Utomo, Thomas. Lepas Rasa: Loka Media. Jakarta2019: Loka Media. ISBN 9786026025555. Diakses tanggal 22 Nopember 2019. 
  3. a b Ekawatiningsih, Prihastuti. Akomodasi Restoran: Jilid 1 Khusus Akademisi. Jakarta2019: Noellkitchen & Design. Diakses tanggal 22 Nopember 2019. 
  4. Larasati, Riana. 400 Solusi Rumah Mungil. Jakarta2019: Pustaka Grhatama. ISBN 9786028687027. Diakses tanggal 22 Nopember 2019. 
  5. a b Dewi, Yuni. Bisnis Rumah Tangga Cemilan Dan Minuman. Jakarta2019: Jogja Bangkit Publisher. ISBN 9786029539493. Diakses tanggal 22 Nopember 2019.