Lebu nyaéta sésa tina hiji bahan anu béak kabeuleum.[1] Dina kimia analitik, lebu téh hiji wujud nu lain gas ogé lain cai nu dihasilkeun tina durukan anu sampurna.[1]

Lebu tina durukan kai

KagunaanÉdit

Rupa-rupa mangpaat nubisa dipaké tina lebu, Saméméh sabun paragi ngumbah wadah loba dijual, masarakat geus ilahar meuli lebu katukang lebu nu ngahaja ngajual nguriling ka unggal lembur.[2][3]

  • Dimangpaatkeun pikeun ngumbah wadah, utamana wadah nudijieun tina taneuh, wadah urut minyak atawa ngandung minyak sok dicampur jeung sabun saeutik sangkan wadah beresih tur seuset.[2][3]
  • Lebu ogé dimangpaatkeun pikeun meresihan taihiang dina beusi atawa wadah logam séjén, ku jalan digosokeun maké lawon elap kana palebah nu tihiangan.[4]
  • Lebu dimangpaatkeun pikeun bahan meuyeum endog asin, dijieun adonan tina lebu dicampur jeung uyah jeung bubuk bata beureum nu ditaplokeun kana endog.[5] Jeung réa-réa deui mangpaat tina lebu.[5]

ColumbariumÉdit

Ieu kotak khusus dirarancang - éta dingaranan Tembok Duka, dimana aya tuangeun anu misah pikeun urns ditutupan ku tablet peringatan. Tempat kuburan sapertos kitu tiasa diilikan kuburan atanapi makam. Kadangkala aranjeunna disimpen di jalan, sakapeung jero ruangan.[6]

 
Lebu tina suluh nu dibeuleum

Dicutat tinaÉdit

  1. a b "the definition of ash". www.dictionary.com. Diakses tanggal 2018-06-18. 
  2. a b Utomo, Thomas. Lepas Rasa: Loka Media. Jakarta2019: Loka Media. ISBN 9786026025555. Diakses tanggal 22 Nopember 2019. 
  3. a b Ekawatiningsih, Prihastuti. Akomodasi Restoran: Jilid 1 Khusus Akademisi. Jakarta2019: Noellkitchen & Design. Diakses tanggal 22 Nopember 2019. 
  4. Larasati, Riana. 400 Solusi Rumah Mungil. Jakarta2019: Pustaka Grhatama. ISBN 9786028687027. Diakses tanggal 22 Nopember 2019. 
  5. a b Dewi, Yuni. Bisnis Rumah Tangga Cemilan Dan Minuman. Jakarta2019: Jogja Bangkit Publisher. ISBN 9786029539493. Diakses tanggal 22 Nopember 2019. 
  6. "Naon anu dilakukeun ku jalma ku abu.".