Buka ménu utama

Ash-Shabuur ألصَّبُوْرُ Alloh SWT anu maha sabar. Alloh geus ngajadikeun sakabéh makhluk jeung taqdirna anu kaikét ku waktu ogé tempat. Kukituna naon baé nu ku Alloh ciptakeun aya prosésna. Tapi manusa sok teu sabar nungguan proses éta, hayang gancang nepi kana tujuan, upamana dina dagang, hayang gancang payu, jeung sajabana, sabab manusa mah loba teu sabarna, sédéngkeun Alloh mah Ash-Shabuur naon baé ciptaana kudu aya dina proses numutkeun naon anu geus ditangtukeun ku Alloh.[1]

DalilÉdit

Ash-Shabuur aya dina QS. Al-Anfal, ayat: 46[2]

RujukanÉdit

  1. "99 Asmaul Husna Arab, Latin, Arti, Keutamaan dan Khasiat". BersamaDakwah (dalam id-ID). Diakses tanggal 2019-02-09. 
  2. Azzaino, Zuardin (1988). Allah dalam seri axiomatika ilmiah ilahiah asmaul husna. Pustaka Al-Hidayah.