Balincong ngagolér

Balincong disebut ogé balencong atawa balincung (Basa Inggris: pickaxe; Basa Indonésia: belencong) nyaéta parabot tina beusi gedé anu ka luhur jeung ka handapna aya nu ngacung sabeulah, ngacungna mencos seukeut jeung sabeulah deui saperti tatah gedé, ari liang gagangna aya di tengah-tengah, demi gunana pikeun ngali jalan gedé atawa taneuh teuas loba batuna.[1][2]


Nulis.jpg



SumberÉdit

  1. R.A. Danadibrata. 2006. Kamus Basa Sunda. Bandung: Kiblat Buku Utama.
  2. "Cegah Listrik Padam Akibat Penggalian Trotoar". Pemerintah Provinsi Jawa Barat. 1. Januari 2020. Diakses tanggal 1. Januari 2020.