Buka ménu utama

Bandéra nasional Arménia, Triwarna Arménia (kawanoh ogé salaku Եռագույն, Yeřaguyn}}), miboga 3 warna sacara horisontal kalawan panjang nu sarua. Beureum di luhur, paul di tengah, sarta oranye (ogé kasebut salaku "warna aprikot") di handap. Dina 15 Juni 2006, Hukum Bandéra Nasional Arménia, disahkeun ku Majelis Nasional Arménia.

Bandéra Arménia
Flag of Armenia.svg
Informasi Umum
Ngaran nagara Arménia
Sesebutan Basa Arménia: Եռագույն (Yeřaguyn)
Proporsi 1:2
Dipaké ti 24 Agustus 1990
Desain Triwarna horisontal beureum, paul, jeung oranye
Parancang Pamaréntah Arménia merdika
Pamakéan 111000
Vérsi ilahar Vérsi nu kirang ilahar
Flag of Armenia.svg Flag of Armenia (variant).svg
Beureum 255-0-0 216-28-63
Paul 0-0-170 85-117-196
Oranye 255-153-0 239-107-0

Loka semi-resmi, Yeraguyn.com, nyadiakeun panduan ieu[1]:

Pola Beureum Paul Oranye
Pantone 485 286 1235
CMYK 0-100-100-0 100-75-0-0 0-35-100-0
RGB 217-0-18 0-51-160 242-168-0
HTML #D90012 #0033A0 #F2A800

Tingali ogéÉdit

RujukanÉdit

  1. "The Flag of The Republic of Armenia". Diakses tanggal 2011-12-18. 

Tumbu kaluarÉdit

Citakan:Flag of Europe Citakan:Asia topic