Biofilm nyaéta wangunan komunitas-komunitas mikroorganismeu nu dibulen ku matriks polimér nu napel dina barang inert anu cicing atawa hirup. Biofilm mindeng dicirikeun ku napel dina hiji barang, wangunna hétérogén, biodiversitas, interaksi kumunitas anu pajeulit, sarta matriks ékstrasélulér zat polimérik.

Biofilm Staphylococcus aureus dina jero katéter.

RujukanÉdit

  • Biofilm. Wikipédia édisi basa Inggris (disalin 28 Agustus 2008).

Bacaeun salajengnaÉdit