Budak (jamak: barudak) atawa lemesna: Murangkalih (jamak: marurangkalih) nyaéta saurang lalaki atawa awéwé anu can sawawa atawa can ngalaman pubertas (can balég). Budak ogé mangrupa katurunan kadua, kecap "budak" nujul kana lawan tina kolot.

Barudak keur arulin di lingkungan anu kumuh, Jakarta, 2005
Barudak di Madagaskar, 2011
Barudak anu maké seragam sakola dasar sabot upacara bandéra di Indonesia, 2020.

Tempo ogéÉdit

RujukanÉdit

Tutumbu kaluarÉdit