Dina élmu ukur, buleudan (basa Indonesia: bola) nyaéta bangun rohang tilu diménsi anu dijieun ku sajumlah bunderan nu teu kaitung nu boga radius sarua panjang sarta museur dina hiji titik anu sarua.

Bangun buleudan kalayan radius r

Rumus buleudanÉdit

Lega beungeutÉdit

 

Eusi (volume)Édit