Buka ménu utama
Lokasi Buryatia di Rusia
Buryatia02.png

Buryatia nyaéta ngaran Subjék Féderal Rusia. Subjék ieu miboga luas wewengkon 351.300 km². Populasi di républik ieu nyaéta 981.238 jiwa (2002). Kalawan kapadetan 2,8 jiwa/km². Ibu kotana nyaéta Ulan-Ude.

SajarahÉdit

Buryatia dijajah kahiji kalina dina taun 1600 pikeun kamakmuran, emas, jeung tambang lian. Dina 1923, Buryat-Mongol ASSR diwangun minangka hasil panggabungan Buryat-Mongol jeung Mongol-Buryat Oblasts. Dina 1937, Aga Buryatia jeung Ust-Orda Buryatia dipeupeus ti Buryat-Mongolian ASSR jeung digabung sareng Chita jeung Irkutsk Oblasts, tumurut. Saliaan ti éta, Distrik Olkhonsky ditransfer ti Buryat-Mongolina ASSR ka Irkutsk Oblast.

 
Bandéra Buryatia