Buka ménu utama
Cacing

Cacing nyaéta salah sahiji ngaran sasatoan anu miboga ciri-ciri: sato leutik, ngarayap, henteu boga suku, awakna buleud atawa pipih panjang jeung hirupna teu kukurumunan.[1] Salian ti éta cacing ogé bisa hirup dina cai, taneuh, beuteung jelema atawa beuteung sasatoan.[1] Cara hirupna aya nu nguntungkeun aya ogé nu ngarugikeun atawa parasit.

Eusi

Rupa-rupa CacingÉdit

Cacing Ipis (Platyhelminthes)Édit

Kelompok cacing Ipis (Platyhelminthes) Bentukna ipis jeung lemes.[2] Cacing ieu ngan boga hiji liang, nyaéta bahamna.[2] Liang éta ogé dipaké pikeun ngaleupaskeun sésa dahareun.[2] Cacing ieu teu boga rongga awak.

Cacing Gilig (Nemathelminthes)Édit

Cacing Gilig (Nemathelminthes) Boga awak buleud panjang, teu bubukuan, jeung bahamna aya di tungtung hareup sarta dina anus di tungtung tukang awakna.[2] Kulitna leueur sarta teu boga warna.[2] Conto cacing gilig (Nemathelminthes) nyaéta cacing beuteung (Ascaris lumbricoides), cacing tambang (Ancylostoma duodenale), jeung cacing kremi (Oxyyuris vermicularis).[2]

Cacing Gelang (Annellida)Édit

Cacing Gelang (Annelida) mibanda awak bubukuan.[2] Buku-buku awakna boga bentuk kawas gelang anu pada nyambung.[2] Cacing Gelang boga rongga awak antara kulit awak jeung témbok peujit.[2]

ReferensiÉdit

  1. a b (id)Definisi Cacing
  2. a b c d e f g h i (id)Jenis-jenis Cacing diakses 21 Juli 2015