Buka ménu utama

Cai tawar (ing:fresh water) nyaéta cai anu rasana tawar jeung miboga kadar uyah <0,2 permit.[1] Sumber cai tawar diantarana:

  • Cai permukaan
  • Aliran sungai handap taneuh
  • Cai taneuh
  • Desalinasi
  • Cai beku

Cai tawar tiasa dianggo sebagai cai bersih asalkan minuhan standar regulasi cai bersih sesuai Peraturan Menteri Kesehatan Republik Indonesia Nomor 32 Tahun 2017 Tentang Standar Baku Mutu Kesehatan Lingkungan Dan Persyaratan Kesehatan Air Untuk Keperluan Higiene Sanitasi, Kolam Renang, Solus Per Aqua, Dan Pemandian Umum, nyaéta termasuk paraméter fisik (kakiruhan, warna, bau), paraméter biologi (jumlah baktéri), sareng paraméter kimia (pH, beusi, mangan, nitrat). Diantara alat pikeun ngukur paraméter-paraméter kualitas cai éta diantara na: pH meter, DO meter, COD meter, BOD meter, sareng TDS meter.

ReferensiÉdit

  1. Tim Penyusun Kamus PS. 2013. Kamus Pertanian Umum. Jakarta:Penebar Swadaya ISBN 9790025939