Caladi
Caladi héjo Eropah bikangna
Klasifikasi ilmiah
Karajaan: Animalia
Filum: Chordata
Kelas: Aves
Order: Piciformes
Kulawarga: Picidae
Subfamily: Picinae
Tribe: Picini
Génus: Picus
Linnaeus, 1758
Species

tingali daptar

Caladi (basa Indonésia:Burung Pelatuk) nyaéta manuk tina ordo piciformes. Kapanggih di sakuliah dunya jeung ngawengku sababaraha spésiés , biasana nomer 218 (kaasup bagian - gading caladi ).

Sababaraha caladi ordo piciformes dina suku zigodaktil, jeung dua toes ngarah maju, sarta dua batur ka pungkur. Suku nu, najan diadaptasi ka tahan permukaan nangtung, bisa dipaké pikeun tahan atawa perch. Sababaraha spésiés geus ngan tilu toes. Lila basa kapanggih dina sababaraha caladi bisa stretched kaluar nyekel gegeremet.

Caladi meunang ngaranna ti kabiasaan sababaraha speiesnya ngetok jeung pecking a tangkal kalapa jeung béak nya. éta mangrupa alat komunikasi kapamilikan lokal ngaliwatan sinyal ka saingan, sarta kumaha panggihan tur nomeran larva gegeremet dina babakan atawa nan lila winding torowongan di tangkal.

Dina awalna, caladi nu néangan torowongan ku cara ngetok rod. Sakali torowongan ieu kapanggih, caladi ngukir kayu nyieun bubuka ka torowongan. Saterusna nyangkut nya anu jadi torowongan nyoba néangan larva. Basa caladi lila jeung nunjuk kait. Jeung basa caladi piercing sirung bilatung tarik kaluar.

Caladi ogé ngagunakeun béak nya nyieun liang badag salaku sayang kira 15–45 cm (6-18 inci) di handap beungeut nu dibuka. Nests nya ngan dijejeran ku potongan kai sarta nyimpen 2-8 bikang endog bodas anu dileungitkeun. Sabab leuwih ti jangkauan vision, sayang anu predator kawih jeung endog teu perlu camouflaged. Cavities dijieun ku caladi ogé bahannana tiasa dipaké deui salaku nests ku manuk lianna, saperti sababaraha ducks jeung owls, jeung mamalia, kayaning bajing.

SumberÉdit