Chordata
Temporal range: Akhir Ediacaran - Kini
Yellowfin-transp.png
Tuna sirip kuning, Thunnus albacares
Klasifikasi ilmiah
Karajaan:
Superfilum:
Filum:
Chordata

Kelas

lihat teks

Filum Chordata nyaéta golongan sato, kaasup vertebrata jeung sababaraha sato invertebrata nu boga ciri sarupa. Sakabéh anggota golongan ieu, dina hiji mangsa dina kahirupan maranehanana, miboga notokorda, tali saraf dorsal berongga, celah faring (pharyngeal slits), endostyle, jeung buntut uratan nu ngaliwatan anus. Chordata kabagi jadi tilu subfilum: Urochordata, Cephalochordata, jeung Vertebrata.


Nulis.jpg