Buka ménu utama
Ambox warning pn.svg Artikel ieu perlu dirapihkeun sangkan luyu jeung baku artikel Wikipédia.
Ngarapihkeun artikel bisa mangrupa ngabagi artikel kana paragraf atawa ngawikifikasi artikel.
Sanggeus dirapihkeun, Anjeun bisa ngahapus ieu talatah.

Citakan:Kotak info klub sepak bola \'\'\'Chelséa Football Club\'\'\' nyaéta hiji klub sepak bola Inggris anu bermarkas di Fulham,London. Chelséa disalirakeun dina taun1905 sarta kiwari berkompetisi di Liga Utami Inggris. Sapanjang sajarah penampilan jero dunya sepak bola di Inggris sarta Eropa,klub ieu parantos ngahontal opat gelar jawara Liga Utami Inggris,tujuh Piala FA,opat Piala Liga,hiji trofi Liga Champions UEFA,dua Piala Winners UEFA,hiji Liga Eropa UEFA sarta hiji Piala Super UEFA.Citakan:Cite ramat Stadion kandang maranehanana Stamford Bridge,berkapasitas 41.837 korsi panongton , parantos dipaké minangka stadion kandang saprak Chelséa disalirakeun. Saprak taun2003,Chelséa kagaduh ku Roman Abramovich saurang miliuner kawit Rusia."Russian businessman buys Chelsea". BBC Sport. Citakan:ISO date/en. http://news.bbc.co.uk/1/hi/business/3036838.stm. Diakses pada 11 February 2007 

Kesuksesan kahiji Chelséa dihontal waktos ngahontal gelar jawara liga dina taun1955. Sababaraha gelar ti sagala rupa kompetisi ogé junun dihontal dina dekadeu 1960an,1970an,1990an,sarta 2000an. Jero périodeu lima belas taunpamungkas mangrupa périodeu nyongcolang kesuksesan Chelséa; anu ditutup kalawan kanggo mimiti ngahontal gelar jawara \'\'Double winner\'\',Liga Utami Inggris sarta Piala FA dina taun2010 sarta gelar jawara Liga Champions UEFA dina taun2012."Chelsea etch new name on trophy". uefa.com (Union of European Football Associations). Citakan:ISO date/en. http://www.uefa.com/uefachampionsleague/news/newsid=1798280.html#chelsea+etch+name+trophy. Diakses pada 20 May 2012 "Chelsea win breaks London duck". uefa.com (Union of European Football Associations). Citakan:ISO date/en. http://www.uefa.com/uefachampionsleague/news/newsid=1798274.html#chelseas+capital+gains. Diakses pada 20 May 2012 

Kostum utami Chelséa nyaéta kaus sarta lancingan boga warna bulao royal kalawan kaus sampéan boga warna bodas. Kombinasi kasebat parantos dipaké saprak dekadeu 1960an. Lambang klub parantos bagentos sababaraha kali jero usaha memodérnisasi sarta ngarobah pencitraan. Lambang anu kiwari dipaké,anu menampilan seekor singa seremonial nyepeng hiji teteken,mangrupa modifikasi ti lambang anu kungsi dipaké dina dekadeu 1950an."Chelsea centenary crest unveiled". BBC Sport. Citakan:ISO date/fr2. http://news.bbc.co.uk/sport1/hi/football/teams/c/chelsea/4008257.stm. Diakses pada 2 January 2007  Rata-rata jumlah panongton liga dina laga kandang usum 2011–12 saloba 41.478 panongton,jumlah pangluhurna keenam dina Liga Utami Inggris."Barclays Premier League Stats: Team Attendance - 2011-12". ESPN Soccernet. Diakses tanggal 25 May 2012.