Citakan:Artikel petingan/Pébruari 2020

Artikel PetinganÉdit

Urang Minang

Minangkabau atawa nu sok disingget Minang nyaéta kelompok étnik Nusantara nu basana Minang jeung ngajungjung ageman Minangkabau. Wewengkon ageman kabudayaanna ngawengku Sumatera Barat, sabeulah ti Riau, bagéan kalér Bengkulu, bagéan kulon Jambi, bagéan kidul Sumatera Kalér, barat daya Aceh, ogé Negeri Sembilan di Malaysia. Urang Minang nelah ogé kusebutan urang Padang.