Buka ménu utama

Wikipedia:Artikel petingan

Ieu béntang ngalambangkeun eusi petingan dina Wikipédia

Artikel petingan téh minangkana mah artikel-artikel Wikipédia anu diana hadé ku para éditor Wikipédia. Saméméh dibéréndélkeun di dieu, sakuduna éta artikel-artikel téh diulas di Wikipedia:Calon artikel petingan, naha eusina geus lengkep, nétral, tur bener, luyu jeung sarat-sarat artikel petingan.

Kétang, aturan kitu téh jaga mun Wikipédia Sunda mutuna geus hadé. Saayeunaeun, bakuna diturunkeun heula saeutik, minangka conto artikel-artikel anu bisa disebut lumayan, sakaligus pangdeudeul ka para Wikipédiawan enggoning nulis di Wikipédia. Saméméh ngaronjat ka pasaratan kawas artikel petingan di Wikipédia lianna, pikeun saheulaanan mah urang perlu milih dua welas artikel (sabulan hiji) pikeun diputer midang di Tepas saban taun.

Béntang leutik tina perunggu (LinkFA-star.png) nu aya di juru luhur beulah katuhu hiji kaca nandakeun yén éta artikel téh minangka artikel petingan.

Artikel petingan munggaran midang bulan April 2007, ku kituna béréndélan nu geus kaeusian di handap téh midang ti bulan April. Méméh bulan éta mah dikosongkeun kénéh.

Artikel petingan
2006 2007
2008 2009
2010 2011
2012 2013
2014 2015
2016 2017
2018 2019
Nurutkeun topik
Usulan

Artikel petingan:

Bendera Romania

Romania nyaéta nagara nu aya di Éropa Tenggara, di bagian kalér Samenanjung Balkan jeung tepung wates sareng Laut Hideung. Méh sakabéh délta walungan Donau aya di wewengkon Romania. Nagara ieu tepung wates sareng Hungaria jeung Sérbia di kulon, Ukraina jeung Moldova di wétan-kalér, jeung Bulgaria di kidul. Sajarah nyatetan yén bangsa Dacia, Kakaisaran Romawi, Kakaisaran Bulgaria, Karajaan Hungaria, jeung Kasultanan Utsmaniyah pernah ngawasaan wewengkon ieu. Salaku hiji nagara, Romania diwangun dina taun 1859 ti panghijian wewengkon Moldavia jeung Wallachia, nu miboga pangakuan internasional dina taun 1878. Dina taun 1918, Transilvania, Bukovina, jeung Bessarabia ngadéklarasikeun ngagabung sareng Romania. Dina ahir Perang Dunya II, Uni Soviét ngawasaan sabagian daérahna (kira-kira ngawengku sakabéh daérah Moldova ayeuna) jeung Romania minangka anggota Pakta Warsawa. Kalawan labuhna Tirai Beusi dina taun 1989, Romania ngamimitian réformasi politik jeung ékonomi. Dina ngalawan masalah ékonomi pasca-révolusi, nagara ieu maké pajak handap dina taun 2005 jeung ngagabung ka Uni Éropa dina 1 Januari 2007. Sanajan tingkat pamasukan Romania kaasup salah sahiji nu panghandapna di Uni Éropa, réformasi geus ningkatkeun kamekaran ékonomina. Romania kiwari kaasup nagara nu miboga pamasukan nengah ka luhur. Lengkepna >>>

Pangusulan artikel petinganÉdit

Artikel petingan saméméhnaÉdit