Buka ménu utama

Déwan Hak Asasi Manusa Pasarikatan Bangsa-Bangsa

(dialihkeun ti Déwan Hak Asasi Manusa)
Pikeun UNHCR, tempo Komisioner Luhur pikeun Pangungsi Pasarikatan Bangsa-Bangsa.
Human Rights Room Overview.jpg

Déwan Hak Asasi Manusa Pasarikatan Bangsa-Bangsa (Basa Inggris: United Nations Human Rights Council; UNHRC) nyaéta hiji lembaga antarpamaréntah dina Sistim Pasarikatan Bangsa-Bangsa. UNHRC nyaéta panerus Komisi Hak Asasi Manusa Pasarikatan Bangsa-Bangsa, sarta mangrupa hiji lembaga handapeun Majelis Umum Pasarikatan Bangsa-Bangsa.

Majelis Umum ngadegkeun UNHRC ku cara mngaresmikeun hiji résolusi (A/RES/60/251) dina 15 Maret 2006, sangkan ngagantian CHR, nu mana geus dikritik ku lantaran ngijinkeun nagara nu jujutan hak asasi manusana goréng, jadi anggota.[1][2]

Tingali ogéÉdit

RujukanÉdit

Tumbu kaluarÉdit

Citakan:International human rights organizations Citakan:United Nations