Buka ménu utama

Dadap Blendung nyaéta tatangkalan anu ngaran ilmiahna nyaéta Erythrina variegata L. Fabaceae.[1] Ngaran séjén ieu tatangkalan dina bahasa inggris nyaéta variegated coral tree, di Indonesia nyaéta dadap ayam atawa galala itam, di Malaysia nyaéta chengkering, di Pilipina nyaéta andorogat atawa bagbag, di Thailand nyaéta thong lang lai atawa thong phueak.[1]

Tempat SumebarÉdit

Tatangkalan ieu sumebar di Afrika timur, Madagaskar,kapuloan Samudra Hindia , Sri Lanka, India, Bangladesh, Myanmar, Indochina,China, Thailand, jeung Malaysia.[1]

KagunaanÉdit

Kagunaan ieu tangkal nyaéta jeur Jaring lauk,Papan surfing, sapatu kai, paking case ogé sok dipaké ubar tradisional.[1]

RujukanÉdit


  1. a b c d van Valkenburg, J.L.C.H. and Bunyapraphatsara, N. (2001). Plant resources of south-east Asia. Backhuys, Leiden, the Netherlands: Medicinal and poisonous plants 2.