Debus nyatéa Pintonan seni béla diri anu kaasup kana téater trans, disebut ogé gedebud di wewengkon Pandéglang.[rujukan?] Para pamaénna ditusuk ku rupa-rupa pakakas seukeut kayaning keris jeung golok tapi henteu bisa tatu.[1] Baheula mah waditra pamirigna téh ngan terebang wungkul, tapi kiwari ditambahan ku kendang penca.[1] Debus biasana sok dipaénkeun di buruan imah dina acara ngalibatkeun loba jelema.

Debus

CatetanÉdit

  1. a b Ajip Rosidi, dkk, (2000). Ensiklopedi Sunda: Alam, Manusia, Budaya (termasuk budaya Betawi dan Cirebon). Jakarta: Pustaka Jaya.