Buka ménu utama

Loba ahli statistik nyoko hiji panempo pilihan dina debat keur ngadukung interpretasi frekuensi tina probabiliti sarta ngadukung probabiliti personal. Hal nu penting tina ieu pilihan nyaéta, "lamun leumpang siga entog...". kabéhanna hayang mastikeun yén unggal kaahengan bakal nurut kana tiori aksioma probabiliti keur alesan interpretasi. Kadangkala maranehanna bakal maké métodeu nu pakait jeung métodeu frekuensi, kadangkala ogé maké métodeu Bayes.

Sababaraha ahli filosofi probabiliti ngadukung probabiliti pilihan salaku prinsip tinimbang tina panempo pragmatis. Alesanna yén beda interpretasi dina probabiliti mangrupa hal nu beda tina hiji hal jeung hal séjénna, dipaké dina kontek nu beda. Conto, interpretasi pobabiliti maké métodeu frekuensi bisa ditarima keur percobaan nu berulang, interpretasi logika probabiliti dipaké dina kasus tunggal nu mibanda informasi awal nu husus, sarta interpretasi probabiliti personal dipaké keur kaayaan nu teu pasti. Hal ieu teu bisa disebutkeun yén nu nganalisa teu konsisten.


Nulis.jpg