Buka ménu utama

Elegi asalana tina bahasa Yunani nyaeta (Ing. elegi <Pra. <Lat. <Yun. elegeia <elegos midangdam).[1] Dina sastra Yunani mimitina mah istilah elegi teh dikeunakeun kana wangun puisi anu ditulis dina elegiac meter, nyaeta padalisan-padalisan anu matok meunang aksen teundeut (stress) genep atawa lima.[1] Lian ti eta oge ngandung harti jejer atawa suasana anu biasa diekspresikeun dina wangun puisi kitu, utamana lumengis ngeunaan cinta atawa asmara.[1] Harti kitu terus tumuwuh, ngalegaan, jadi ngandung harti puisi asmara.[1] Kadieukeun hartina kungsi ngaheureutan, nyaeta puisi anu eusina midangdam sarta jajap pangdu'a ka nu anyar nilar (maot).[1] Elegi teh nyaeta syair atawa nyanyian anu ngandung ratapan jeung ungkapan dukacita (khususna kana peristiwa kematian).[2]

RujukanÉdit

  1. a b c d e Iskandarwasid (2016). Kamus Istilah Sastra Sunda. Bandung: Geger Sunten. pp. 53–54. 
  2. Setiawan, Ebta. "Arti kata elegi - Kamus Besar Bahasa Indonesia (KBBI) Online". kbbi.web.id. Diakses tanggal 2017-10-14.