Buka ménu utama

Fernão de Magalhães (IPA: [fɨɾˈnɐ̃w ðɨ mɐɣɐˈʎɐ̃jʃ]; basa Spanyol: Fernando de Magallanes, IPA: [ferˈnando ðe maɣaˈʎanes]; Basa Inggris: Ferdinand Magellan; +1480 – 27 April 1521) nyaéta saurang penjelajah Portugis. Anejeunna gumelar di Sabrosa, di Portugal bagian kalér, sarta ngabdi ka Carlos I ti Spanyol dina pamilarian rute ka kulon ka "Kapuloan Rempah-Rempah" (ayeuna Kapuloan Maluku di Indonésia).

Fernão de Magalhães
GumelarFernão de Magalhães
1480
Sabrosa, Karajaan Portugal
MaotApril 27, 1521 (yuswa 40–41)
Mactan, Cebu, Pilipina
KabangsaanPortugis
Kawanoh salaku/lantaranMingpin penjelajahan ngurilingan dunya
Tanda tangan

Penjelajahan Magalhães dina 1519–1522 mangrupa penjelajahan kahiji anu ngurilingan Marcapada, sanajan anjeunna sorangan heunteun ngaréngsékeun sadaya palayaranna, ditelasan dina Patempuran Mactan di Pilipina.

Tingali ogéÉdit

Rujukan jeung catetan sukuÉdit

Tumbu kaluarÉdit


 



Persondata
NAME Magellan, Ferdinand
ALTERNATIVE NAMES Magalhães, Fernão de; Magallanes, Fernando de
SHORT DESCRIPTION Penjelajah laut
DATE OF BIRTH Usum Semi 1480
PLACE OF BIRTH Sabrosa, Portugal
DATE OF DEATH 27 April 1521
PLACE OF DEATH Pulo Mactan, Cebu, Piliipna