Buka ménu utama

Wikipedia β

Géografi mangrupa ulikan ngeunaan lokasi jeung variasi spatial boh dina fénoména fisik atawa manusana di Bumi. Kecap ieu diturunkeun tina kecap Basa Yunani ("Bumi") jeung graphein ("nulis" atawa "ngagambakeun").

Géografi ogé mangrupa judul rupa-rupa buku sajarah dina subjék ieu, di antarana Geographia kénging Klaudios Ptolemaios (abad ka-2).

Géografi leuwih lega batan kartografi, ulikan ngeunaan atlas. Teu ukur nalungtik naon baé nu aya di lebah mana di Bumi, tapi ogé naha bet aya di dinya jeung henteu di tempat séjén, sometimes referred to as "location in space". Ngulik naha alatan manusa atawa alami, sarta akibat bébédaan éta.

Élmu RégionalÉdit

Taun 1950-an pergerakan élmu régional tumuwuh, dipingpin ku Walter Isard pikeun nyadiakeun dasar nu leuwih kuantitatif jeung analitis pikeun pananya-pananya géografis, kontras jeung kacondongan program géografi tradisional nu leuwih kualitatif. Élmu régional comprises the body of knowledge in which the spatial dimension plays a fundamental role, such as ékonomi régional, manajemén sumberdaya, téori lokasi, tata kota jeung tata régional, angkutan jeung komunikasi, géografi manusa, sebaran populasi, ékologi landscape, jeung kualitas lingkungan.

Tumbu kaluarÉdit

Tempo ogéÉdit

  Artikel ieu keur dikeureuyeuh, ditarjamahkeun tina basa Inggris.
Bantosanna diantos kanggo narjamahkeun.