Buka ménu utama

Pikeun kagunaan lian, tingali Ganja (disambiguasi)

Ganja

Gəncə
Ganja street.jpg
Ségel resmi Ganja
Ségel
Nagara Bandéra Azerbaijan Azerbaijan
Pamaréntahan
 • Walikota Elmar Valiyev
Lega
 • Total 110 km2 (40 sq mi)
Luhurna
+408 m (1,339 ft)
Pangeusi
 (2009)Data sénsus[1]
 • Total 313.300
 • Kapadetan 2.848/km2 (7,380/sq mi)
Zona wanci UTC+4 (GMT+4)
 • Usum Panas (DST) UTC+5 (GMT+5)
Ramatloka www.ganca.net

Ganja (Basa Azerbaijan: Gəncə) nyaéta kota di Azerbaijan nu panggedéna kadua kalawan populasi kira-kira 313.300 jiwa.[1][2][3] Baheula ngaranna Yelizavetpol (Basa Rusia: Елизаветполь) dina jaman Kakaisaran Rusia. Ngaranna balik deui ka "Ganja" ti 1920–1935 nalika bagian kahiji panggabungannana ka Uni Soviét. Tapi, ngaranna dirobah deui kana Kirovabad (Basa Rusia: Кировабад) dina jaman Soviét sanggeusna ti 1935 nepi ka 1991. Ahirna, ngaranna balik deui ka ngaran aslina saprak kamerdikaan Azerbaijan dina 1991.

Eusi

Hubungan asingÉdit

GaleriÉdit

IklimÉdit

Data iklim pikeun Ganja
Bulan Jan Péb Mar Apr Méi Jun Jul Ags Sép Okt Nop Dés Taun
Rarata pangluhurna °C (°F) 6.5
(43.7)
6.8
(44.2)
11.9
(53.4)
19.2
(66.6)
23.4
(74.1)
27.9
(82.2)
31.4
(88.5)
29.9
(85.8)
26.0
(78.8)
19.3
(66.7)
12.6
(54.7)
8.3
(46.9)
18,6
(65,48)
Rarata panghandapna °C (°F) -2.3
(27.9)
-1.2
(29.8)
2.2
(36)
7.7
(45.9)
12.2
(54)
16.3
(61.3)
19.5
(67.1)
18.3
(64.9)
15.2
(59.4)
9.2
(48.6)
4.5
(40.1)
0.0
(32)
8,47
(47,24)
Curah hujan mm (inches) 10
(0.39)
17
(0.67)
32
(1.26)
30
(1.18)
42
(1.65)
46
(1.81)
23
(0.91)
18
(0.71)
16
(0.63)
32
(1.26)
14
(0.55)
18
(0.71)
298
(11,73)
Rarata poé présipitasi 4 5 5 6 9 7 3 4 3 6 3 4 59
Sumber: Organisasi Météorologi Dunya (PBB) [5]

RujukanÉdit