Gedogan; istal, nyaéta hiji wangunan anu dijieun pikeun ngandangan kuda sangkan teu kabur. [1] Gedogan basajan dijieun tina tangkal awi atawa kai kalayan maké hateup saperluna, tapi ari gedogan anu alus mah dijieun tina tembok jeung hateup anu weweg kawas gedong. [2] Gedogan dijieun kudu kuat utamana mangsa disépak kuda mangsa keur birahi atawa ngarasa kaganggu, lamun kuda leuwih ti hiji hadéna gedogan dijieun sakamar séwang sangkan lalu asa. [3]

Gedogan

Kabersihan jeung kaséhatanÉdit

Sangkan kuda betah jeung séhat, gedogan perlu diberesihan unggal poéna utamana mangsa kuda keur aya di pangumbaran. [3] Lantéy gedogan kudu dijieunna tina bahan anu teuas, kayaning batu, bata, atawa semén sarta kudu déngdék saeutik sangkan gampil meresihan kotorana. [3] Sagigireun ti éta, lantéyna ogé kudu leuwih jangkung saeutik tibatan taneuh sabudeureun. [4]

Kaluar asup hawa di jero gedogan kudu jadi perhatian, ulah ngagemblang teuing matak tiriseun tapi cukup pikeun kasegeran kandang jeung kuda. [4]

Kamalir pamiceunan kokotor kudu rapih, hadéna dijieun maké sistim anu katutup sangkan kandang kenteu bau. [4]

GalleryÉdit



Dicutat tinaÉdit

  1. Rigg, Jonathan (1862). Rigg. Universitas Harvard: Lange. p. 40. ISBN - Check |isbn= value (bantuan).  Disungsi3 Pébruari 2022
  2. Kebudayaan, Kementerian (2011). Museum Perjuangan YogyakartaKebudayaan. University of Wisconsin -: Kementerian Kebudayaan dan Pariwisata, Museum Benteng Vredeburg Yogyakarta,. p. 78.  Disungsi2 Peb 2022
  3. a b c -, Suparman (2011). Beternak kuda -. University of Wisconsin -: Ganeca exact. p. 23. ISBN 9789793487823.  Disungsi2 Peb 2022
  4. a b c Maswarni, MM. , Ir. Nofiar Rachman, Ir. (2011). KUDA: Manajemen Pemeliharaan dan PengembangbiakanMaswarni, MM. , Ir. Nofiar Rachman. University of Wisconsin -: Penebar Swadaya group. p. 50. ISBN 9789790026032.  Disungsi2 Peb 2022