Buka ménu utama

Cukang Taneuh (Green Canyon) nyaéta salah sahiji obyék wisata nu tempatna aya di Désa Kertayasa, Kacamatan Cijulang, Kabupatén Pangandaran, Jawa Barat, Indonésia.

Cukang Taneuh (Green Canyon)
Cukang Taneuh (Green Canyon) - Cijulang, Ciamis, Indonesia.jpg
Cukang Taneuh.
LokasiDésa Kertayasa, Kacamatan Cijulang, Kabupatén Pangandaran, Jawa Barat, Indonesia.
Géografi
Koordinat7°42′S 108°24′E / 7.7°S 108.4°E / -7.7; 108.4Koordinat: 7°42′S 108°24′E / 7.7°S 108.4°E / -7.7; 108.4
WalunganWalungan Cijulang

Asal kecapÉdit

Ngaran Cukang Taneuh nyaéta dumasar kana kaayaan éta patempatan, nu mana di luhureun léngkob jeung jungkrang Green Canyon aya cukang tina taneuh anu sok digunakeun ku warga/patani satempat pikeun ngaliwat rek ka kebon atawa huma maranéhna.

Kaayaan alamÉdit

Cukang Taneuh mangrupa aliran ti Walungan Cijulang nu muter, nembus kana guha nu pinuh ku kaéndahan, pesona stalagtit ogé stalagmit-na. Lian ti éta, daérah ieu ogé diaping ku dua pasir, nu lolobanaana mangrupa batu katambah ku ririmbunan tutuwuhan sarwa héjo.

Cara ngajugjugÉdit

Jarak ti kota Ciamis ± sekitar 130 km atawa mun ti Pangandaran ± kira-kira 31 km. Salian obyek wisata ieu, aya ogé objek wisata lainna, nyaéta Basisir Batukaras nu jarakna ngan saukur 2,5 km ti Green Canyon, sarta Lapangan Terbang Nusawiru, nu aya di Désa Cijulang. Kuloneun Green Canyonaya deui basisir Karang Tawulan sareng Keusik Luhur anu anggangna kirang langkung 15 km ti Kacamatan Cimerak, jalan anu nuju ka Tasikmalaya mapay sisi laut kidul.