Bromo nyaéta gunung aktif nu mangrupa bagéan tina Taman Nasional Bromo Tengger Semeru nu diresmikeun ku pamaréntah dina taun 1997.[1].[2] Legana 5.250 héktar sarta aya jangkungna 2.392 méter di luhur permukaan sagara.[2] Ti penclut gunung, bisa kasampak kawah anu rubak jeung kapuloan haseup anu kaluar ti dasar.[2] Gunung Bromo perenahna antara Kabupatén Pasuruan, Probolinggo, sarta Malang, Jawa Wétan. Tapi, sacara administratif wewengkon ieu mangrupa bagian ti Probolinggo. Gunung Bromo bisa dihontal ku tutumpakan pribadi atawa angkutan umum.[2] Bisa ditempuh jeung dua rute. Kahiji, ngaliwatan panto kulon alatan henteu bisa diliwatan ku tutumpakan mobil, kajaba jeep.[2] Lamun ngaliwatan ieu leuwih hadé leumpang ti Désa Wonokitri anu jarakna 13 kilo. Rute kadua, ngaliwatan panto kalér ti arah Probolinggo.[2] Kalayan maké jalur ieu, bisa ngagunakeun tutumpakan naon ogé alatan jalan anu diliwatan henteu nangtawing teuing. Lamun hayang nyaksian lautan keusik, mangka disarankeun pikeun ngaliwatan panto kalér.[2] Sabalikna, lamun hayang nempo sunrise, mangka leuwih praktis ngaliwatan panto kulon.[2] Désa pangdeukeutna pikeun ngahontal Bromo ti arah Probolinggo nyaéta Cemorolawang.[2] Désa ieu bisa dihontal kalayan ngagunakeun angkutan umum ti Probolinggo sarta ti Cemorlawang ka bromo Bromo, carana bisa nyéwa kuda, jeep, atawa leumpang.[2]

gunung lawu

RujukanÉdit

  1. (en)[1] (Dicutat tanggal 04 Oktober 2011)
  2. a b c d e f g h i j Lubis, Nisrina.2010. Full Traveling Yuk.!. Yogyyakarta: Diva Press ISBN 9786029554687