Gunung Latimojong nyaéta gunung nu pangluhurna nu aya di Sulawesi Kidul, kalawan luhurna nepi ka 3.680 m.[1] Gunung ieu boga tujuh puncak kalawan puncak pangluhurna disebut Rante Mario.[1]

Logo Wewengkon perenahna Gunung Latimojong, Kabupaten Enrekang

DéskripsiÉdit

Puncak gunung nu pangluhurna di pulo Sulawesi nyaéta pagunungan Latimojong.[2] Puncak gunung Rante Mario nepi ka 3.680 m.[2] Pagunungan Latimojong ieu perenahna di Kabupatén Enrekang, propinsi Sulawesi Kidul.[2] Sedengkeun kordinatna nyaéta 3o 22' 54" LS jeung 120o 1' 43" BT.[2] Gunung ieu mangrupa gunung nu teu aktif atawa euweuh magmaan.[2] Aksés rute normal pendakian mimitina ti désa Karangaan.[2]

RujukanÉdit

  1. a b Kristi, Navita. 2012. Fakta menakjubkan Tentang Indonésia. Jakarta: Cikal Aksara
  2. a b c d e f Waranurastuti, Venti. 2013. RIPUT Rangkuman Ilmu Pengetahuan Umum Terlengkap. Jakarta: Dunia Cerdas