Salah sahiji conto Habitat Cai Tawar

Habitat mangrupa hiji kawasan nu diwangun tina komponén fisik atawa abiotik nu mangrupa hiji kasatuan nu dipaké minangka tempat hirup sarta ngalikeun mahluk hirup.[1] Habitat atawa bioma mangrupa jenis lingkungan di mana tutuwuhan jeung sasatoan hirup.[2] Habitat ditangtukeun ku jenis tutuwuhan naon nu hirup di dinya, iklim atawa géografina.[2] Leuweung hujan, terumbu karang jeung tundra mangrupa sagala habitat di mana jenis tutuwuhan atawa sato nu tangtu bisa kapanggihan.[2]

Babagian HabitatÉdit

Habitat kabagi jadi tilu jenis, di antarana:

  1. Habitat darat (terrestrial habitats). Organisme nu aya dina habitat ieu sapinuhna hirup di darat.[rujukan?] Conto mahluk nu aya dina habitat ieu nyaéta sireum, laleur, bangsa artrophoda, jeung tutuwuhan darat.[3]
  2. Habitat cai tawar (freshwater habitats)
  3. Habitat laut (marine habitats)

ReferensiÉdit

  1. (id)Alikodra. 1990. Pengelolaan Satwa Liar. Jilid 1. IPB Press, Bogor
  2. a b c (en)Habitats (diakses 18 Desember 2015)
  3. (en)Definition of habitat (diakses 23 Desember 2015)