Buka ménu utama

Hernán Cortés de Monroy y Pizarro, Marquis I Lebak Oaxaca (palapalan Spanyol: [erˈnaŋ korˈtes de monˈroj i piˈθaro]; 1485 – 2 Désémber 1547) nyaéta saurang Conquistador Spanyol nu ngaluluguan ékspedisi nu nyababkeun labuhna Kakaisaran Azték sarta mawa sabagian loba daratan utama Méksiko kana kakawasaan Raja Kastilia dina awal abad ka-16.

Hernán Cortés
Gumelar Hernán Cortés de Monroy y Pizarro
1485
Medellín, Castila
Maot 2 Désémber 1547
Castilleja de la Cuesta, Kastilia
Kabangsaan Kastilia
Nami panggilan Hernando Cortés
Pagawéan Conquistador
Kawanoh salaku/lantaran Panarajangan Spanyol kana Kakaisaran Azték
Murangkalih Martín Cortés, Marquis II ti Lebak Oaxaca, Martín Cortés (putra doña Marina)
Tanda tangan
Persondata
NAME Cortes, Hernan
ALTERNATIVE NAMES
SHORT DESCRIPTION Conquistador Spanyol
DATE OF BIRTH 1485
PLACE OF BIRTH Medellín, Tahta Kastilia
DATE OF DEATH 1547-12-02
PLACE OF DEATH Castilleja de la Cuesta, Tahta Kastilia


Replace this image male.svg