Kota Hida (飛騨市 Hida-shi?) nyaéta salah sahiji kota di Préféktur Gifu, Jepang.[perlu cutatan]

Lokasi Hida di Préféktur Gifu

SajarahÉdit

Kota ieu diresmikeun dina taun 2004 ku ngahijikeun kota-kota Furukawa, Miyagawa, Kawai, jeung Kamioka.[perlu cutatan]

Ngeunaan ngaran resmiÉdit

Ngaran resmi Hida dina tulisan Kanji nyaéta "飛驒" lain "飛騨" tapi dina Kanji JIS, teu bisa nembongkuen karakter Kanji Jepang heubeul(upamana 單, bentuk Kanji Jepang heubeulna 単).[perlu cutatan] Sanggeus ngaresmikeuk Kota Hida, Departemen Dalam Negeri jeung Komunikasi Jepang, ngidinan keur Kota Hida ngagunakeun format kanji kiwari.[perlu cutatan]

Tumbu kaluarÉdit

Wikimedia Commons mibanda média séjénna ngeunaan
 

Koordinat: 36°14′N 137°11′E