Buka ménu utama

Himne nyaéta puisi (sajak) anu eusina muja-muji kagungan pangéran, kaagamaan. kiwari sajak anu muji-muji lemah cai ogé disebut himne. asalna mah dikeunakeunana téh kana lalaguan anu eusina kitu sifatna.[1] Himne téh patali jeung lalaguan pujian (kanggo Gusti jeung sajabana); Gita puja.[2]

RujukanÉdit

  1. iskandarwassid (2016). kamus istiah satra sunda. bandung: geger sunten. p. 72. 
  2. Setiawan, Ebta. "Arti kata himne - Kamus Besar Bahasa Indonesia (KBBI) Online". kbbi.web.id. Diakses tanggal 2017-10-14.