Béda révisi "Masigit"

19 bita dipupus ,  13 tahun yang lalu
m
taya kamandang éditan
m (bot Nambih: mk:Џамија)
m
{{tarjamahkeun|Inggris}}
{{Islam}}
 
 
[[Image:Badshahi Mosque July 1 2005 pic32 by Ali Imran.jpg|thumb|right|300px|[[Masjid Badshahi]] di [[Lahoré]], [[Pakistan]] kalayan [[iwan]] di tengah, tilu kubah, jeung lima [[manara]]]]
 
'''Masjid''' nyaéta [[tempat ibadah]] keur panganut agama [[Islam]] ([[Muslim]]). Lian ti pikeun ibadah, masjid oge dijadikeun puseur kahirupan muslim. [[Muslim]] sering ngarujuk masjid kana [[basa Arab]], '''masjid''' (jamak ''masajid'') ([[basa Arab]]: مسجد — [[International Phonetic Alphabet|dikecapkeun]]: /{{IPA|ˈmas.ʤid}}/ atawa /{{IPA|ˈmas.ˈɡʲid}}/). Kecap [[Basa Inggris|Inggrisna]] nyaéta "mosque" nu nunjukkeun sagala rupa wangunan keur ibadahna umat Islam, sanajan ari dina basa Arab mah aya pangbédaan antara tempat ibadah nu leutik (disebut musola) atawa masjid gedé keur solat berjama'ah (''masjid jami'') (Arabicbasa Arab: جامع), nu mibanda komunitas sarta fasilitas nu leuwih loba.
 
Kagunaan utama masjid nyaéta mangrupakeun tempat dimana Muslim bisa [[solat]] berjama'ah. Sanajan kitu, kiwari di dunya masjid dipikawanoh pikeun kapentingan umumna keur [[umat|komunitas Muslim]] minangka pintonan [[arsitéktur Islami]]. They have developed significantly from the open-air spaces that were the [[Quba Mosque]] and [[Masjid al-Nabawi]] in the [[7th century]]. Today, most mosques have elaborate domes, [[minaret]]s, and prayer halls. Mosques originated on the [[Arabian Peninsula]], but now exist on all the world's inhabited continents. They are not only places for worship and prayer, but also places to learn about Islam and meet fellow believers.
 
Kagunaan utama masjid nyaéta mangrupakeun tempat [[solat]] berjama'ah keur sakumna Muslim. Sanajan kitu, kiwari masjid dipikawanoh minangka pintonan [[arsitéktur Islami]] keur [[umat|komunitas Muslim]]. Masjid geus mekar ti saprak ayana rohangan tanpa hateup nyaeta [[Msjid Kuba]] jeung [[Masjid Nabawi]] dina [[abad ka-7]]. Kiwari, kalolobaan masjid marake momolo, [[munara]], jeung bale keur solat. Masjid asalna ti [[Jajirah Arab]], tapi kiwari geus aya di sakabeh buana nu dicicingan di sakuliah dunya. Masjid lain ngan saukur tempt keur ibadah jeung ngadoa, tapi ope mangrupakeun tempat keur dijr ngeunaan Islam sarta sakur jalma nu percaya.
{{tarjamahkeun|Inggris}}
==Étimologi==
The Arabic word ''masjid'' means ''place of worship'' and is a noun of place from the verb ''sajada'' (root "s-j-d," meaning "to bow" or "to kneel") in reference to the prostrations performed during [[salat|Islamic prayers]]. Either the word ''masjid'' itself or at least the verb from which it is derived was borrowed from [[Aramaic language|Aramaic]]. The word "m-s-g-d" is attested in Aramaic as early as the 5th century BCE, and the same word is later found in [[Nabataeans|Nabataean]] inscriptions with the meaning "place of worship"; apparently, this Aramaic word originally meant "[[stele]]" or "sacred pillar".<ref name="Masdjid1">{{cite encyclopedia | last = Hillenbrand| first = R | editor = P.J. Bearman, Th. Bianquis, [[Clifford Edmund Bosworth|C.E. Bosworth]], E. van Donzel and W.P. Heinrichs | encyclopedia =[[Encyclopaedia of Islam]] Online| title = Masdjid. I. In the central Islamic lands | publisher = Brill Academic Publishers | id = {{ISSN|1573-3912}} }}</ref>
5.691

éditan