Interval (matematika): Béda antarrépisi

Taya parobahan ukuran ,  16 tahun yang lalu
m
taya kamandang éditan
mTidak ada ringkasan suntingan
Dina [[aljabar dasar]], '''interval''' (atawa '''rentangheuleut''') hartina hiji kumpulan nu ngandung sakabéh [[wilangan nyata]] antara dua wilangan nu disebutkeun, katut, bisa jadi, dua wilangan éta. '''Notasi interval''' nyaéta éksprési [[variabel]] nu kawengku dina hiji interval; misalna "5 < x < 9". Dumasar kasapukan konvénsi, interval "(10,20)" nunjukkeun sakabéh angka nyata antara 10 jeung 20, teu kaasup 10 atawa 20. Di sisi séjén, interval "[10,20]" ngawengku sakabéh awilangan nyata antara 10 jeung 20 ''katut'' angka 10 jeung 20. Kamungkinan lianna dibéréndélkeun di handap.
 
Dina [[matematika]] tingkat luhur, harti formal '''interval''' téh nyaéta hiji [[subsét]] ''S'' tina hiji [[orde total|totally ordered set]] ''T'' nu ngandung sarat ''x'' jeung ''y'' kaasup ''S'', ''x'' < ''z'' < ''y'', lajeng ''z'' anggota ''S''.
12.145

éditan