Béda révisi "Ageman"

16 bita ditambahkeun ,  13 tahun yang lalu
(wkf)
 
==Ageman Islam==
Dina danget-danget ieu agama loba anu ngarecokeun diantawisna dina widang [[hukum perkawinan]] sareng [[waris]] anu teu sesuai jeung [[hukum Islam]] anu geus aya dina [[Al Qur'an]] jeung [[Hadits]], ngan samentawis ieu para pemikir ngadopsi kana perasaan hatehaté dina istilah agama Islam disebut [[Ro'yu]], anu pohara jadi bahayana ka umat anu nganut agama Islam diantawisna anu kurang cocok dilarapkaeun sapopoesapopoé keur urang diantawisna :
# AweweAwéwé bisa kawin tanpa wali
# AweweAwéwé bisa nalak lalaki
# Perkawinan poligami ditentang ku kaum aweweawéwé
# Bagi waris kudu sarua aweweawéwé jeung lalaki
Kumaha urang balareabalaréa nyikapi perkawis agama ieu anu disodorkeun ku para pemikir aheng malah nyimpang tina tatanan/ aturan agama jeung budaya Islam jeung budaya IndonesiaIndonésia anu kacida anehna can bisa kapikir kunu jalmi bodo saperti kuring sorangan. Ngan untung undang undang agama anu anyar ditolak ku [[Mentri Agama]], patut acungan jempol keur mentri agama anu kacida tegasna. Kuring ngarasa reueus pisan ka pamarentah anu geus merenahkeun etaéta undang-undang / hukum islamIslam dina wewengkon di IndonesiaIndonésia jeung ngarasa daria khususnya ka [[MUI]] ogeogé ngarasa tegas jeung teu aya tendeng aling-aling.
 
{{pondok}}
Pamaké anonim