Force India: Béda antarrépisi

99 bita ditambahkeun ,  12 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
Tidak ada ringkasan suntingan
'''Force India''' mangrupakeun salahsahiji tim balap [[Formula 1]] anu asalna ti [[India]]. Tim ieu mangrupakeun akusisi ti tim Spyker anu pernah turun di taun 2007. Nu miboga tim ieu nyaeta jutawa India [[Vijay Mallya]]. Debut tim ieu dimimitian di GP Australia 2008. Tim ieu teras ngagaduhan pasokan mesin ti [[Mercedes-Benz]]. Tim ieu lantas ngaraih pole position di GP Belgia 2009 lewat [[Giancarlo Fisichella]]. Enjingna pas balapan, Fisichella oge akhirna ngaraih podium pertamana kanggo tim ieu, dimana anjeunna finis kadua dipengkereun [[Kimi Raikkonen]] ([[Ferrari]]).
 
Meskipun turun dibawah bendera India, mayoritas karyawan di tim ieu sabenerna orang Inggris, anu seueurna tilas karyawan tim [[Jordan Grand Prix]]. Basis tim ieu di [[Silverstone]], [[Northamptonshire]], [[Inggris]].
 
== Statistik ==
* 2008, Force India-Ferrari, 0 poin.
* 2009, Force India-Mercedes, 14 poin.
 
==Tumbu kaluar==
{{commons|Force India}}
*[http://www.forceindia.com Situs resmi]
 
{{Citakan:Tim F1}}
 
609

éditan