Béda révisi "Ribosom"

14 bita ditambahkeun ,  10 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
(Nyieun kaca anyar '''Ribosom''' nyaéta organél leutik sarta mundel dina sél nu boga fungsi minangka tempat sintésis protéin. Ribosom berdiaméter kira-kira 20 nm sarta diwangun luhur 6...)
 
'''Ribosom''' nyaéta [[organél]] leutik sarta mundel dina [[sél]] nu boga fungsi minangka tempat sintésis protéin. Ribosom berdiaméter kira-kira 20 nm sarta diwangun luhur 65% [[RNA]] ribosom (rRNA) sarta 35% protéin ribosom (disebut Ribonukleoprotein atawa RNP). Organel ieu menarjamahkeun [[mRNA]] pikeun nyieun rantai [[polipéptida]] (nyaéta protéin) ngagunakeun asam amino anu dibawa ku tRNA dina prosés [[translasi]]. Di jero sél, ribosom tersuspénsi di jero sitosol atawa terikat dina rétikulum éndoplasma garihal, atawa dina mémbran inti sél.
 
{{organél}}
 
{{stub}}
72

éditan