Buka ménu utama

Sél

Panneau travaux.png Artikel ieu keur dikeureuyeuh, ditarjamahkeun tina basa Inggris.
Bantosanna diantos kanggo narjamahkeun.
Wiktionary-logo-su-without-text.svg
Tempo sél dina Wiktionary, kamus bébas.

Eusi

Sél nyaéta hiji unit tunggal atawa kompartemén, nu ditutup ku wawates, pinding atawa mémbran. Minangka hiji istilah, sél geus jadi métafor ilahar pikeun blok wangunan nu ngawangun struktur nu leuwih gedé.

"Sél" bisa nujul kana:

Dina téhnologiÉdit

Dina wangunanÉdit

  • Sél bui, rohangan nu dipaké keur nahan jalma dina bui
  • Rohangan dina biara nu dicicingan ku biarawan jeung nun

Dina seniÉdit

  • Cell (music), a rhythmic, melodic, motivic, or intervallic group, set, or figure

Dina pangperanganÉdit

  • Covert cell, a method for organizing undercover or unconventional fighters

Dina ageman, kapercayaan, jeung spiritualitasÉdit

  • Cell, a group of perhaps between 4 and 20 péople, that composes part of a whole (generally a church), where participants meet to share their lives and explore their faith at a different or deeper level than possible in the context of a larger meeting
  • A minor monastery, subordinate to a larger "mother house" (e.g., Dover Priory to Christchurch Canterbury, or Jarrow Priory to Durham Cathedral)