Béda révisi "Béas"

1 bita ditambahkeun ,  10 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
[[File:JasmineRice.jpg|thumb|Béas]]
'''Béas''' nya éta bagian ‘siki’’ [[paré]] ([[gabah]]) anu geus dipisahkeun tina kulitna. Sacara anatomi bagian anu ditutupan kulit disebut ‘[[palea]]’ jeung bagian kulit anu nutupan béas disebut ‘[[lemma]]’
Dina salah sahiji tahap ngolah hasil paré nyaétanya éta [[gabah]] ditutu maké [[lisung]] atawa digiling nepika bagianluarna (kulit gabah) leupas tina eusina. Ieu bagian eusi anu warnana bodas, semu beureum, ungu atawa ogé hideung anu disebut béas téh.
 
Béas tina paré ketan disebut '''ketan'''
443

éditan